Пліч-о-пліч: фахівці з інших регіонів відбудували 168 осель на Херсонщині

9 месяцев назад 0

У межах всеукраїнського проєкту "Пліч-о-пліч" на Херсонщині завершили ремонтні роботи у 168 домівках місцевих жителів, а у 209 продовжують працювати. Загалом на Херсонщині працюють 328 будівельників з 16 регіонів.

Про це розповів на брифінгу начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Фахівці відбудовують пошкоджені росіянами будівлі у 26 населених пунктів Херсонської області. За минулий тиждень відбудували 18 об'єктів та розпочали роботу ще на 83 об'єктах”, — говорить Прокудін.

За його словами, з відбудовою Херсонщини допомагають і волонтери. За останній тиждень відновили 37 пошкоджених осель. Загалом відновили 367 житлових будинків.

Також він зазначає, що в Посад-Покровському Чорнобаївської громади наразі проводять ремонтні роботи автодороги М-14 у межах села. Тривають підготовчі роботи до відновлення осель та об'єктів соціальної сфери. Уже демонтували руїни школи, сільради та п’яти осель.

У Херсоні полагодили та запустили 12 трансформаторних підстанцій, які були затоплені. Завдяки цьому до мережі під’єднали майже 1 тисячу 300 абонентів, повідомляє очільник ОДА.

Учора ми писали, що в селі Чкалове Бериславського району полтавські будівельники відновлюють 25 пошкоджених росіянами будинків. Очікують підвезення вікон, після чого розпочнеться їх встановлення. Також люди отримали будівельні матеріали для ремонту.  

Також  від Вінницької ОДА до Калинівської громади доставили будівельні матеріали для відновлення житла. Це 25 тонн щебеню, 25 тонн відсіву, покрівельні матеріали та водостічні системи для  будинків, які відновлюють.