“Полювання за гуманітарними штабами”: Червоний Хрест України продовжує працювати на Херсонщині»/>

4 месяца назад 0

Після знищення складу гуманітарної допомоги Червоний Хрест продовжує надавати допомогу жителям Херсонщини, але змінені логістичні протоколи та знайдений шлях мінімізації шкоди російських військ.

Про це повідомила в.о.голови Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Лариса Марченко в ефірі Медіаплатформи “Вгору”

За словами волонтерки через обстріл штабу 20 грудня була знищена вся гуманітарна допомога. Саме перед новорічними святами представники Червоного Хреста хотіли привітати якнайбільше містян.

Також Лариса Марченко зазначила, що не зберігати допомогу на складі та одразу її роздавати немає такої можливості, адже продуктові, гігієнічні набори приходять фурами, які треба розділити й сформувати.

“Ми на тих складах збираємо заявки по всіх районах, як міста, так і області. Потім вже формуємо гуманітарну допомогу і меншими автомобілями розвозимо її”, – додала вона.

Крім того, працівниця Червоного Хреста розповіла, що у цьому році понад 800 людей пройшли тренінги з першої допомоги. Це і освітяни, і комунальники, і волонтери, які постійно перебувають на вулиці та можуть потрапити під обстріли.

Понад 200 домогосподарств у Білозерській громаді отримали по 37 тисяч гривень для того, щоб вони змогли відновити своє господарство, інформує Лариса Марченко. 

Також вона зазначила, що Червоний Хрест встановлює мобільні захисні споруди та допомагає зараз ремонтувати укриття.

У День волонтера, 5 грудня, російські окупанти завдали удару по гуманітарному штабу Херсонського ХАБу, який створив благодійний фонд “Я-Херсон”. Більшість допомоги було знищено, але деяку вдалося врятувати.