Представники національних меншин ініціювали співпрацю з міською радою

3 года назад 0

Відбулася зустріч секретаря міської ради Галини Лугової з представниками національних меншин міста щодо офіційної співпраці з органами місцевого самоврядування. На зустрічі також був присутній депутат міської ради Юрій Рожков.

Представники біля 10 національних громадських об’єднань Херсона виявили бажання відновити тісну взаємодію, яка була відсутня упродовж минулої каденції, з міським головою, секретарем міської ради, депутатським корпусом та виконавчими органами.

Основою для співпраці вони бачать створення Ради національних меншин при міському голові, яка сприятиме комунікації представників різних народів, що проживають у місті,зорганами місцевого самоврядування.

Окрім того, нацменшини розраховують, що місцева влада підтримає їхні ініціативи щодо вшановування видатних та відомих херсонців, які колись проживали у місті, із залученням представників консульств і посольств інших країн.

«Міська рада всіляко підтримуватиме бажання містян різних національностей та народностей брати участь у загальноміських культурних заходах та готова скеровувати їхню діяльність. Ми з радістю підтримаємо їхні ініціативи спрямовані на розвиток Херсона, зміцнення дружніх стосунків між країнами та збереження народних традицій», — зауважила Галина Лугова.

Було вирішено, що найближчим часом відбудеться зустріч представників національних меншин із міським головою ІгоремКолихаєвим, на якій буде визначено наступні кроки співпраці.