Причетний до катувань мешканця Херсона: у держзраді підозрюється колишній співробітник СБУ з Криму

6 месяцев назад 0

У держзраді й жорстокому поводженні з цивільним населенням підозрюється співробітник ФСБ РФ Олександр Лебедь, який у минулому працював у СБУ. Чоловік причетний до викрадення й катувань мешканця Херсона під час окупації. Йому загрожує ув’язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Документ підозри опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

У тексті йдеться, що 40-річний співробітник ФСБ РФ Олександр Лебедь із п’ятьма спільниками 6 липня 2022 року проводили обшук домівки мешканця Херсона, який мав свідому проукраїнську позицію.

Заламуючи руки, потерпілого доставили до приміщення Херсонського ізолятору тимчасового утримання на вулиці Теплоенергетиків, 3. Херсонця утримували там із 6 липня по 29 серпня. Йому погрожували фізичною розправою, катували струмом.

Також у тексті підозри зазначається, що Олександр Лебедь, який народився в Молдові,  2005 року вступив на військову службу до Служби безпеки України. А у 2012 році його призначили на посаду командира однієї з груп СБУ з дислокацією в Сімферополі. У червні 2012 року чоловікові присвоїли військове звання "майор", а у 2014 році, коли Росія окупувала Крим, він зрадив Україну. 

Читайте наш матеріал про Олену Тарасенко, що працювала в Херсоні водійкою тролейбуса. Росіяни вісім діб тримали її в нелюдських умовах у підвалі й катували на електростільці.