Прохолодний березень і жаркий травень: яку весну прогнозують синоптики

6 лет назад 0

Недавно харківський бабак Тимко напророкував Україні настання ранньої весни, однак синоптики не настільки оптимістичні. Перші морозні дні березня також переконують – до справжнього весняного тепла ще далеко. Про це повідомляє "Наш день".

Закордонні метеорологічні сервіси прогнозують: температура в березні може бути трохи нижчою від норми, а в останній весняний місяць трохи вищою.

Така погодна тенденція може бути викликана потужним циклоном над Північним морем, який блокує атмосферну циркуляцію.

Тож не виключено, що погода в березні 2018 року буде холодною, у квітні – в межах кліматичної норми, а в травні – трохи вище норми. Весна буде сухою.

За прогнозами українських синоптиків, температурні коливання цієї весни будуть незначними. Наприкінці травня в Україну прийде спека.

Підвищення температури повітря буде спостерігатися з другої декади березня. Також українські синоптики обіцяють, що разом з потеплінням прийдуть дощі.

Квітень буде теплим. Погожі сонячні дні варто очікувати вже на початку місяця. Погода приготувала сюрприз у вигляді заморозку в другій половині місяця. Погіршення метеоумов буде короткочасним, через кілька днів температура повернеться до норми. Повітря прогріється до +10…+12°С.

А от травень 2018 року почнеться з прохолоди, справжнє тепло настане не раніше 10-х чисел. Очікується, що температура повітря в травні буде коливатися в межах +15…+25°С. Рясні опади не прогнозуються.