Рятувальники випробували сучасний надувний мобільний намет

6 лет назад 0

16 березня на контрольному пункті виїзду-в’їзду «Каланчак» Каланчацького району відбулося тренування на тему: «Організація управління та залучення сил і засобів для організації прийому внутрішньо переміщених осіб з числа корінного населення тимчасово окупованої території АР Крим в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду», повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

За тактичним задумом на КПВВ «Каланчак» спостерігається масове скупчення людей, які прибувають зі сторони тимчасово окупованої території АР Крим. Враховуючи несприятливі погодні умови: сильний снігопад, ожеледь, хуртовину, низьку температуру та сильний вітер на всій території області, Головою Херсонської обласної державної адміністрації прийнято рішення зібрати регіональну Комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій вирішено створити тимчасовий штаб по роботі з внутрішньо переміщеними особами. Обласному рятувальному відомству доручено розгортання намету та укомплектування його необхідним майном і оснащенням.

У тренуваннях взяли участь представники керівного складу та структурних підрозділів обласної служби ДСНС та керівний склад відділу прикордонної служби «Приображенка».

Всі тренувальні задачі вдалось відпрацювати на доброму рівні, а головне випробувати нову рятувальну надувну мобільну палатку моделі NP/NPM38 з усім необхідним оснащення та оздобленням. Цей сучасний і надзвичайно необхідний намет був наданий рятувальній службі представником Управління Верховного Комісара з питань біженців ООН в Україні.