Робоча группа міської ради перевіряє об’єкти реалізації риби

7 лет назад 0

З метою профілактики захворювань на ботулізм, рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, затверджено склад робочої групи з перевірки суб’єктів господарювання, яким підпорядковані заклади ресторанного господарства та підприємства торгівлі м.Херсона, щодо дотримання вимог санітарних правил та правил торгівлі, законодавства про захист прав споживачів, додержання виробниками продукції стандартів і технічних умов.

До складу робочої групи включено представників управлінь міської ради: споживчого ринку, охорони здоров’я, інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом, управління Держпродспоживслужби в м. Херсоні, Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, виконавчих органів районних у містах рад.

27 червня 2017 року робочою групою було здійснено перевірку об’єктів з продажу риби. Метою перевірки було встановлення наявності відповідних документів від постачальників та виробників рибних продуктів у реалізаторів такої продукції. За результатами рейду група дійшла висновку, що не всі мають належні вищевказані документи або надавалися документи сумнівного походження, наприклад, у барах з реалізації пива. Представники робочої групи у таких випадках вимагали у керівників припинення реалізації рибної продукції.

Виконком Суворовської районної ради закликає мешканців бути уважними і прискіпливими при купівлі риби, вимагати від продавця документ — товарно-транспортну накладну, оформлену належним чином. При цьому застерігаємо, що купляючи продукти харчування на стихійних ринках, покупець сам несе відповідальність за своє здоров’я. Робоча група з перевірки об’єктів реалізації риби, продовжується.

Суворовська районна рада у м. Херсоні