Росіяни почали поширювати чутки про контрнаступ на Херсон, – Данилов

7 месяцев назад 0

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини росіяни активно поширюють чутки, що російська армія скоро повернеться в Херсон, саме тому готується до контрнаступу на правий берег Дніпра.

Про це повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов в ефірі Громадського радіо. 

“Це спрямовано на підрив опору, на зневіру громадян, щоб вони не очікували повернення України та змирились з новою реальністю, приймали російські правила гри», – розповів Данилов.

За його словами, колаборанти, які залишилися на лівобережжі Херсонщини хочуть втекти, але їх не випускають. А тих, хто виїхав повертають назад до Голої Пристані, Олешок і Каховки.

“Вони їм потрібні для того, щоб принаймні тримати управлінський фасад. Задача цих гауляйтерів, їхніх помічників – розселення російських військових, ну і підтримання мінімальних стандартів житлово-комунальних послуг”, – додав Сергій Данилов.

Крім того, росіян із Сибіру, Далекого Сходу активно заселяють в Скадовську, Генічеську та Чаплинці. 

“Вони перевозять сім'ї, купують будинки, квартири, облаштовуються, або заселяються в так звані націоналізовані квартири, будинки, власники яких виїхали на вільні землі або в Європу”, – зазначив Данилов.

Раніше ми писали, що помер секретар відділу партії «Єдина Росія» в тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині. Сьомого жовтня, о 9:30 його автомобіль вибухнув.

Також активісти руху "Жовта Стрічка" повідомляли, що в тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині росіяни обходять квартири та приватні будинки місцевих жителів та перевіряють наявність російського паспорта.