Російські військові на лівобережжі Херсонщини відбирають у своїх товаришів автомати, – Гуменюк»/>

4 месяца назад 0

У них є правило “автоматичного захисту”, тобто, вони мають у вбитого товариша відібрати автомат.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”. 

Гуменюк додала, що на фоні проблем із логістикою, зокрема, нестачі бронежилетів, касок та автоматів виникають суперечки між підлеглими та командирами.

“Потім підвозиться якийсь ресурс, в них знов життя, як то мовить, налагоджується і вони відчувають в собі якісь сили”, – зазначила речниця.

Окрім цього, вона розповіла зі слів українських військових, що не виключений вплив психотропних речовин на військових РФ, які впливають на витривалість.

“Адже постійно перебувати в збудженому стані, мати бажання вбивати, це не природно для людини, а війська окупантів характеризуються саме такими”, – сказала Наталя Гуменюк.

Також на Херсонському напрямку у російських військових низький морально-психологічний стан, який пов'язаний з нестабільним складом угруповання військ “Дніпро”, що складається із різних підрозділів і різних регіонів.

За її словами, ця розрізненість впливає на ведення бойових дій. Крім того, в окупаційних військах часто проходить ротації.

Як повідомила Наталя Гуменюк, судячи із радіоперехоплень, російські військові бояться українських солдатів, які здатні на лівобережжі Херсонщини, складній ділянці фронту утримувати позиції та відбивати штурми.

Раніше на окупованій території Херсонської області в селі Князе-Григорівка 37-річний сержант Михайло Хохлов з автомата АК-47 застрелив свого командира Івана Кривошеєва.

У листопаді Генштаб повідомляв, що в районі окупованих Кринків на лівобережжі Херсонщини дезертували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ зі складу 144 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ.