СБУ задокументувала нові злочини голови ЦВК Памфілової на території окупованої Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

Голова центральної виборчої комісії РФ Елла Памфілова організувала фальсифікацію «результатів» незаконних виборів на захоплених територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, які пройшли восени цього року.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що до протиправної діяльності вона залучила двох своїх підлеглих – кремлівського політтехнолога Павла Андреєва, якого у 2021 році призначили представником російської ЦВК та його колегу Людмилу Маркіну.

За даними слідства, вони голосували за створення псевдовиборчих установ на окупованих територіях України із залученням до їхнього складу місцевих колаборантів.

Після проведення незаконних виборів підлеглі Памфілової особисто засвідчували сфабриковані результати, стверджують правоохоронці.

Також СБУ встановлено, що голова російської ЦВК безпосередньо організовувала фінансування окупаційних «виборчкомів», у тому числі «зарплати» представникам та витрати на виготовлення «бюлетенів».

За інформацією Служби безпеки, за дорученням Памфілової Андреєв створював публічну видимість «виборчого процесу» в окупованих районах України. Для цього він організовував поставні сюжети росЗМІ, в яких імітували масовість учасників «голосування» та зрежисовані коментарі місцевих жителів, нібито на підтримку кремлівських «кандидатів».

У серпні 2023 року, за матеріалами СБУ, Памфілова вже отримала заочну підозру за підготовку незаконних виборів на окупованих територіях України.

Суцільна брехня: як росіяни влаштували псевдовибори на окупованій Херсонщині, читайте в матеріалі “Вгору”.