СБУ затримала херсонця, який хотів вступити до лав ЗСУ, аби служити там на користь Росії

9 месяцев назад 0

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині мешканця Херсона. Він намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь РФ. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото зі сторінки СБУ у телеграмі

Як зазначається, зловмисником виявився херсонець, який під час окупації підтримав росіян і запропонував їм свою допомогу. За це його призначили «старшим інструктором-кінологом відділу охорони» в окупаційній Голопристанській виправній колонії. На цій посаді він займався підготовкою загонів, які конвоювали місцевих жителів до камер російської тюрми.

 За даними СБУ, саме тоді він потрапив у поле зору російських спецслужб.

Після звільнення Херсона чоловік отримав завдання від окупантів – «залягти на дно» і згодом переїхати до Київської області. Потім він мав звернутися до місцевого військкомату, щоб мобілізуватися до ЗСУ й там діяти на користь Росії.

Зловмисник мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість людей, які навчаються на полігонах. Надалі він планував на фронті передавати окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій, ідеться в дописі.

Співробітники СБУ затримали чоловіка на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони. Затриманому повідомили про підозру в колабораціонізмі. Розслідування триває.   

Нагадаємо, у Херсоні Служба безпеки України затримала пособника росіян. Ним виявився місцевий житель, який у період окупації обласного центру погодився очолити юридичний відділ “Державного унітарного підприємства «Пошта Херсон»” РФ.

СБУ затримала та повідомили про підозру в колабораціонізмі чоловікові, який став молодшим інспектором слідчого ізолятора №1 управління служби виконання покарань по Херсонській області. Йому загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна.