Сили української розвідки повернули під контроль «Вишки Бойка» біля Криму, окуповані Росією з 2015 року

8 месяцев назад 0

Сили підрозділів ГУР МО України повернули під контроль «Вишки Бойка» поблизу Криму, які окупувала Росія ще у 2015 році. Зокрема під контроль повернули бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки МО України.

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також радіолокаційну станцію «Нева», що може відстежувати рух суден у Чорному морі, ідеться в дописі.

Також в управлінні повідомляють, що під час операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

«Вишки Бойка» — це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі. Росія окупувала їх у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики та для розміщення засобів радіолокаційних станцій, зазначають в управлінні розвідки.

Нагадаємо, представник ГУР МО України Вадим Скібіцький говорив, що російські військові в Херсонській та Запорізькій областях створили потужну систему оборонних рубежів – це 2-3 лінії окопів. 

У зведенні Генерального штабу ЗСУ вперше визнали, що українські військові утримують позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині.