Справа Гринкевича: Міноборони розірвало контракт, який пов’язаний з Херсонщиною»/>

3 месяца назад 0

Міністерство оборони України вирішило розірвати контракт із компанією «Трейд Лайнс Рітейл»  щодо постачання харчування військовим у Херсонській та Миколаївській областях. Ця компанія  пов'язана з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем. 

Про це йдеться на сайті міністерства.

Зазначається, що 16 січня Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс.

29 грудня 2023 року правоохоронці затримали Ігоря Гринкевича за спробу дати хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників ДБР. Так Гринкевич намагався повернути вилучене майно своїх підконтрольних компаній. 

Компанії, які пов'язані з бізнесменом виграли 23 тендери на 1,5 мільярда гривень на постачання одягу для Міноборони.

Що стосується розірваного контракту – угода була підписана за результатами тендера 13 листопада 2023. Торги проводилися за процедурою спрощеної закупівлі з очікуваною вартістю понад 619 мільйонів грн. Проте “Трейд Лайнс Рітейл” погодилося виконати замовлення за понад 470 млн грн, тобто на 23% менше.

Згідно з даними ресурсу Opendatabot, товариство «Трейд Лайнс Рітейл» зареєстровано в селі Строїнці Вінницької області. Наразі його власником та керівником значиться Володимир Тимків. Але бенефіціарними власниками до 1 червня 2023 року були донька Гринкевича Ольга Швед та його дружина Світлана.

Крім того, дана компанія фігурує в кримінальних провадженнях. 

Одна справа стосується оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, яку наразі розслідує ДБР.  “Трейд Лайнс Рітейл” теж був одним із постачальників. 

А інше провадження відкрито за заявою до правоохоронних органів голови харківської громадської організації «НОН-СТОП».