Судитимуть Олександру Чистову: членкиню окупаційної організації “Союз матерів Херсона”

9 месяцев назад 0

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки Олександри Чистової за фактом колабораціонізму. Під час тимчасової окупації Херсона вона публічно підтримувала ворога.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачена вступила в проросійську організацію «Союз матерей Херсона», ставши її секретарем, а також представляла в «союзі» Білозерщину, як голова осередку.

“Вказана організація фінансувалася окупаційною адміністрацією Херсонської області, а її члени отримували щомісячну заробітну плату в рублях. Головна мета – створення позитивного іміджу держави-агресора, публічна підтримка дій та рішень загарбників, заперечення збройної агресії проти України”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, Чистова неодноразово давала інтерв’ю проросійським мас-медіа та публікувала відео, в яких возвеличувала державу-агресора, дискредитувала українську владу, виправдовувала збройну агресію РФ.

Мешканку селища Білозерка на Херсонщині Тетяну Тритенко судитимуть за колабораціонізм. Її призначили на окупаційну посаду «начальника управління праці та соціального захисту населення в Херсонському районі Херсонської області». Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 У жительки селища Білозерки Херсонської області Ірини Гриценко конфіскують третину особистого майна – її засудили за колабораціонізм. Ірина Гриценко погодилася на пропозицію обійняти посаду «спеціалістки Білозерського центру зайнятості».