Судитимуть пропагандистку з ТРК “Таврія” Ольгу Тетерю

9 месяцев назад 0

Судитимуть 20-річну Ольгу Тетерю, кореспондентку херсонського пропагандистського ТРК “Таврія”  за фактом колабораційної діяльності. Їй загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що під час тимчасової окупації Херсона Ольга Тетеря почала активно пропагувати кремлівський режим. Не пізніше 9 вересня 2022 року вона вступила в херсонську “Медіашколу” на базі новоствореної окупаційною владою телерадіокомпанії «Таврія». 

Станом на 23 вересня Ольга Тетеря вже була кореспонденткою на пропагандистському ТРК “Таврія”. У ролі кореспондентки вона проводила інтерв’ю з прихильниками «руського міра», інформує прокуратура.

Також після отримання посвідчення від «Спілки журналістів Росії» дівчина публічно заявляла, що підтримує інтеграцію області до РФ, ідеться в дописі.

Ольга Тетеря родом зі селища Первомайське Миколаївської області. Згодом вона проживала в селі Богданівка Каховського району. Видання “МОСТ” повідомляло, що Ольга Тетеря колись навчалась у ХДУ на факультеті Біології, географії та екології.

Нагадаємо, Євгенії Чернишовій заочно повідомили про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності. У липні 2022 року підозрювана очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет, обійнявши посаду окупаційного «ректора».