Ті, хто рятує життя: пенсіонери з Малої Кардашинки відновили газопостачання у чотирьох селах

2 года назад 0

У часи, коли ворог з руйнівними обстрілами захопив частину Херсонської області, люди в багатьох селах залишилися сам на сам із проблемами відновлення електрики, газо- та водопостачання. Щодня надходять звістки про десятки сіл та селищ, що залишилися без тепла, світла і води. У небагатьох з них ремонтним бригадам вдалося відновити постачання, але в більшості населених пунктів цього досі не сталося.

Проте вже є випадки, де люди самоорганізувалися та самотужки відновили газопостачання. Так, жителі Малої Кардашинки, Кардашинки, Ковтунів та Коханів запустили газ на чотири села. Відомо, що двоє з них — пенсіонери, котрі раніше працювали у газовому господарстві. Про це у п'ятницю, 11 березня, повідомила в групі “Великокардашинський старостинський округ” Валентина Іляшенко:

“Сьогодні ось ці  двоє поважних чоловіків з Малої Кардашинки, Жигало Микола Іванович та Тонконцов Андрій Іванович, які раніше працювали в газовому господарстві, а зараз пенсіонери, своєю наполегливою працею зігріли чотири з половиною тисячі людських сердець. До них приєдналися жителі с. Кардашинка — Алєхін М. Та Лямзін С., а також жителі Ковтунів, та інших Кардашинок, Коханів”.

Роботи тривали з ранку до пізнього вечора. Тепер чотири села мають тепло в оселях та можливість готувати їжу. В коментарях під постом про успішне відновлення газопостачання вже понад добу не вщухають подяки односельців:

 “Низький уклін Вам в цей тяжкий час та Велике Спасибі за чуйне серце до всіх людей”

 “В тяжкий час люди разом. Будьте здорові. Хай Бог Вас береже любі односельці”.