Юрій Одарченко: Штучні борги за газ не впливатимуть на отримання херсонцями субсидій

6 лет назад 0

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Юрій Одарченко звернувся до Міністерства соціальної політики за роз’ясненням, чи вплинуть так звані борги, які «Херсонгаз» нарахував заднім числом побутовим споживачам за 2015-2016 роки, на отримання субсидій на новий опалювальний сезон.

«Я отримав офіційну відповідь від міністерства, де чітко написано: такі херсонці мають право на отримання субсидій! Комісії, що розглядають питання нарахування субсидій, повинні ухвалювати рішення на користь простих громадян», — заявив політик сьогодні під час прес-конференції.

Народний депутат від «Батьківщини» також повідомив, що міністерство соцполітики тримає це питання на контролі та направило відповідні роз'яснення департаментам соціального захисту при обласних адміністраціях.

В свою чергу юрист Тетяна Козирєва розповіла про незаконні підстави з боку «Херсонгазу» щодо нарахування так званих боргів за газ.
«Керівництво «Херсонгазу» розповідає про те, що у період з 2015-2016 роки підприємство було неприбутковим. Проте ці заяви не відповідають дійсності. У 2016 році НКРЕКП у Херсонській області проводило планову перевірку з дотримання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом за період з 01.07.2015 р. по 30.06.2016 р.
За результатами перевірки встановлено, що ТзОВ «Херсонрегіонгаз» закуплено природного газу більше, ніж транспортовано. Відхилення між обсягами закупівлі природного газу та обсягами транспортування газу споживачам у ІІ півріччі 2015 р. становлять 350,748 тис.м.куб., а у І півріччі 2016 р. – 460,59 тис. м. куб. Отже, споживачам транспортовано природного газу менше, ніж закуплено. Станом на 31.12.2015 р. відповідно до даних звіту про фінансові результати господарська діяльність ТОВ «Херсонрегіонгаз» була прибутковою. Отже, твердження посадових осіб ТОВ «Херсонрегіонгаз» щодо значних матеріальних збитків, які вони начебто зазнали за період з травня 2015 р. по лютий 2016 р. є лише порожніми балачками, які не підтверджені жодним фінансовим звітом»
.

Голова Херсонської обласної організації ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко звернувся до херсонців із проханням звертатись до громадських приймалень «Батьківщина» у випадку, якщо мешканцям міста відмовлятимуть в оформленні субсидій через дії «Херсонгазу».