В ОВА повідомили щодо ситуації з опаленням, розмінуванням та ремонтом житла на Херсонщині»/>

4 месяца назад 0

Станом на 8 січня в Херсоні з опаленням 926 будинків із 1071. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, наразі тривають ремонтні роботи. Також паливні матеріали отримали 100 родин з області.

Сапери обстежили на правобережжі Херсонщини майже 7 тисяч га та знешкодили понад 1300 вибухонебезпечних предметів, інформує Прокудін.

Окрім цього, він зазначив, що півтори сотні будівельників з інших регіонів продовжують відновлювати будинки у 26 населених пунктах Херсонської області. 

Наразі вже відновлено понад 990 осель, на близько 130 – тривають ремонтні робити, йдеться в повідомленні. 

У Херсоні 21 листопада в Херсоні стартував опалювальний сезон, окрім Острова. У листопаді Херсонтеплоенерго все ще ремонтувало електромережу, до якої під’єднана котельня на Острові. 

У листопаді журналістка “Вгору” дізнавалася, що проти централізованого  теплопостачання на Острові висловилися декілька голів ОСББ. Адже виїхали багато людей, є ризики затоплення квартир, бо труби в будинках старі й не експлуатувалися деякий час. Також бракує сантехніків.

У грудні стало відомо, що в одному з п’ятиповерхових будинків під час перевірки системи опалення все ж сталася аварія. Було затоплено кілька квартир із четвертого по перший поверх. До кого звернутися за відшкодуванням збитків чи хоча б по допомогу, люди не знають. Власники чотирьох затоплених квартир склали спільну заяву до поліції зі скаргою.