Василь Зеленчук: Аграрна галузь – одна з тих, в якій немає меж

5 лет назад 0

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства. З нагоди відзначення професійного свята аграріїв у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша відбувся святковий концерт. Вітали годувальників країни представники обласної та міської влади, зокрема, Херсонську обласну раду представив перший заступник голови Василь Зеленчук.


«Майже 20 років свого життя я присвятив сільському господарству. Тож, не з чуток знаю про тяжку працю землеробів, особливо в сучасних умовах. Щодня з телеканалів ми чуємо, що уряд допомагає українським аграріям. Що ж встановлення 20% ПДВ на сільськогосподарську продукцію – це, звичайно, поміч… Я пам’ятаю час, коли 20% ПДВ відраховували в спецфонд, за рахунок якого підприємства могли придбати собі техніку, запасні запчастини, добрива. На жаль, зараз цього немає. Проте, 25-30% річних ми змушені сплачувати за отриманні кредити. Поки уряд не повернеться до аграріїв обличчям, аграрна галузь приречена на зубожіння. Колись на Херсонщині було 150 тис. робочих місць в аграрному секторі, сьогодні – близько 30 тис. В області близько 2 млн ораних земель, з яких протягом останніх 20 років без зрошувальної системи залишилося 200 тис. га. Ми не змогли її зберегти. Якщо ми будемо так відноситись до того, що створили, і до того, що ще будемо створювати, то у нас ніколи не буде сильної держави. А ми ж хочемо бачити нашу Україну сильною, економічною, динамічною, в якій було б комфортно жити і працювати нам, нашим дітям та онукам» , – палко висловився у своїй промові перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук.

А херсонським аграріям він побажав високої врожайності та звільнення аграрного сектору від податків терміном на п’ять років.

«Бажаю в цьому році Херсонщині 2 млн 300 тис. тон зернових, 500 тис. тон соняшника, 300 тис. тон сої, більше 1 млн тон овочів і фруктів. Однак, це не має бути межею. Аграрна галузь – одна з тих, в якій немає меж. Тож, завжди є до чого прагнути» , – зазначив депутат обласної ради.



За сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислової галузі області та з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства Василь Зеленчук вручив почесні нагороди Херсонської обласної ради.

Так, Почесною грамотою обласної ради нагороджено:
Віталія Губаря – директора ТОВ «Макеша» Бериславського району;
Олександра Чуприну – виконавчого директора ПрАТ «Фрідом Фарм Інтернешнл» Горностаївського району;
Вікторію Гридасову – керуючу відділенням ПП «Органік Сістемс» Голопристанського району;
Олександра Супруна – голову правління сільськогосподарського кооперативу ім. Леніна Новотроїцького району;
Олександра Породзінського – тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва ПСП «Альфа-Агро» Чаплинського району;
Геннадія Шацило – керуючого Херсонським підрозділом фермерського господарства «Аделаїда» Голопристанського району;

Подяку голови обласної ради оголошено:
Олександру Фесику – начальнику мехзагону СТОВ «Південне» Великолепетиського району;
Олександру Стадніку – трактористу ТОВ «АЛЄФ ЛТД» Іванівського району;
Олександру Білоусу – директору МКП «Арт-Гласс» м. Каховка;
Анатолію Семенкову – трактористу ПрАТ «Радужне» Олешківського району;
Олександру Менесенку – механіку механізованого загону дочірнього підприємства ТОВ «Югтара» «Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна» м. Нова Каховка;
Олександру Румянцеву – заступнику директора з постачання сировини та матеріалів ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон».