Вибори президента РФ: у Генічеську відкрили виборчий штаб на підтримку Путіна»/>

4 месяца назад 0

В окупованому Генічеську на Херсонщині російські окупанти відкрили перші точки виборчого штабу на підтримку кандидата в російські президенти Володимира Путіна. 

Про це повідомив російський депутат, окупаційний сенатор від Херсонської області Ігор Кастюкевич.

За його словами, збір підписів на підтримку Путіна нібито розпочали 23 грудня. Перші точки відкрили в окупованому Генічеську. Там працюють так звані волонтери ”Єдиної Росії”.

Так звані волонтери "Єдиної Росії" проводять агітаційну роботу серед мешканців Генічеська. Фото з телеграму Костюкевича

Відповідно до російського закону, самовисуванцю на президентських виборах РФ необхідно зібрати на свою підтримку не менше 300 тисяч підписів виборців. Підписи на підтримку кандидата потрібно зібрати до 31 січня, щоби він зміг взяти участь у виборах.

Медіаплатформа "Вгору" не може перевірити достовірність цієї  інформації через окупацію лівобережжя Херсонщини російськими військами.

У Національному спротиві відреагували на відкриття на окупованій Херсонщині російського штабу на підтримку Путіна. Там заявили, що проведення виборів на окупованих Росією територіях України мають на мету продемонструвати легальність окупації, завдяки явці місцевих мешканців. 

У Нацспротиві також повідомили, що так званих волонтерів виборчого штабу Путіна на Херсонщину звозять для фальсифікацій та масовки.

“Наразі “волонтери” збирають підписи за висування міжнародного злочинця у президенти. Підписи збирають в оточенні озброєних окупантів, в тому числі й серед військовослужбовців ЗС РФ”, – пишуть у Нацспротиві.

Російська Рада федерації на засіданні 7 грудня призначила дату президентських виборів у Росії на 17 березня 2024 року. У разі перемоги на наступних виборах Путін буде президентом РФ до 2030 року.

У розвідці Великої Британії 17 грудня заявили, що російська влада може вдаватися до фальсифікацій на президентських виборах на окупованих територіях України, аби досягти “правильних” результатів, оскільки хоче створити враження легітимності російського вторгнення. 

У вересні 2023 року Росія провела псевдовибори на окупованих територіях України. Рада Європи засудила ці псевдовибори, назвала їх такими, що порушують міжнародне право, а їхній правовий статус – нікчемним. Російська влада заявила, що кандидати від путінської партії нібито лідирували в Херсонській області.