Від початку року землевпорядники Херсонщини спрямували до бюджету понад 1,1 млн. гривень

7 лет назад 0

Від початку нинішнього року фахівці територіальних органів Держгеокадастру Херсонської області надали громадянам понад 35 тисяч адміністративних послуг, із яких 17,8 тисячі – безоплатно. Про це повідомляє Головне управління держгеокадастру у Херсонській області.

За надання платних адмінпослуг фахівці землевпорядної служби Херсонщини перерахували до бюджетів понад 1,1 млн. гривень. Левову частку – більше 1 млн. грн., громадяни сплатили за надання витягів із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори підготували 13818 таких документів.

Викопіювання з кадастрової карти та іншої картографічної документації замовили 2073 громадянина. За цю послугу вони сплатили більш ніж 16,6 тис. гривень.

Виправлення технічної помилки у відомостях з Державного земельного кадастру, допущеної не з вини органу, що здійснює його ведення, з наданням витягу замовили 47 громадян. Вони перерахували до бюджету понад 6 тис. гривень.

За одержання висновку державної експертизи землевпорядної документації 47 юридичних осіб сплатили близько 4,9 тис. гривень, а 24 фізичні особи – 2,2 тис. гривень.

Серед безоплатних найбільша кількість послуг стосувалася державної реєстрації земельних ділянок з видачею витягу з Державного земельного кадастру – понад 8 тис., видачі витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки – 3,9 тис., та видачі довідок із державної статистичної звітності про наявність земель і розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями – понад 3,6 тис.