Від російської агресії на Херсонщині загинуло 11 лікарів та пошкоджено понад 75% медзакладів

9 месяцев назад 0

З перших днів повномасштабної війни на деокупованій частині Херсонщини від російської агресії постраждало 35 медичних працівників, з них 23 отримали поранення, 11 – загинули.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами на території нашої області від ворожих дій пошкоджено або знищено понад 75% медзакладів: повністю зруйновано 26, близько 100 – пошкоджено.

“Завдяки допомозі благодійникам повністю відновлено 9 лікарень, частково відремонтовано – 31”, – додав Прокудін.

Як зазначив начальник Херсонської ОВА, міжнародні організації доставили 17 модульних амбулаторій в 15 населених пунктів Херсонщини, в яких пошкоджені або знищені медичні заклади.

“Нині в Херсонській області працює 28 молодих спеціалістів, які нещодавно закінчили інтернатуру”, – розповів Олександр Прокудін.

Також здійснено ротацію 15 вузькопрофільних спеціалістів з 7 областей України: Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Вінницької, Закарпатської, Одеської та Хмельницької.

Протягом липня в 14 лікарнях Херсонщини працювало 50 медиків з інших регіонів.

Росіяни вночі, 4 липня, вдруге влучили в одну з лікарень Херсона, яку обстріляли 1 серпня. Цього разу поцілили у внутрішній двір, постраждала будівля моргу.

Унаслідок першого удару по медзакладу 1 серпня загинув лікар Дмитро Білий. Йому було 25 років. Це був його перший робочий день після закінчення навчання. 

Під час того обстрілу були пошкоджені два поверхи – хірургічне та отоларингологічне відділення, зруйновано операційну. Того ж дня постраждала медсестра.