Віталій Булюк педагогам: «Країна гостро потребує молодих, розумних людей»

5 лет назад 0

Сьогодні, 22 серпня, на базі Херсонського державного університету відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Херсонщини.

Серед спікерів – заступник голови облради Віталій Булюк, голова облдержадміністрації Юрій Гусєєв, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Євген Криницький та ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

«Сподіваюсь, за сімейними клопотами та побутовою рутинною ви встигли відпочити, набратися нових сил та готові до нових звершень. Аналіз результатів ЗНО показав, що Херсонщина «пасе задніх», тому я бажаю вам у цьому році зробити ривок із трієчників, хоча б у хорошисти. Удачі особисто вам, дітям у ваших сім’ях і у ваших школах!», – привітав освітян з початком нового навчального року заступник голови облради Віталій Булюк.

Також Віталій Вікторович відзначив про те, що на Херсонщині діє дві обласні програми у галузі освіти – «Розвиток людського капіталу Херсонської області» та «Програма щодо запровадження обласних стипендій».

«На програму розвитку людського капіталу у минулому році було виділено понад 2 млн грн, що дозволило 235 випускникам загальноосвітніх шкіл та військовослужбовцям вступити до вищих навчальних закладів Херсонської області та здобувати освіту. З них близько 40 осіб здобувають вищу освіту саме освітянську. Програма виконана на 100%, тобто всі кошти, які були заплановані на навчання, знайшли своїх адресатів – конкретних дітей і молодих людей. Щодо другої програми, то у її рамках близько 1000 розумних, обдарованих дітей отримали стипендії з обласного бюджету. Це стимул для молоді вчитися та досягати успіху , – поділився він результатами роботи депутатського корпусу та додав, – Країна гостро потребує молодих, розумних людей в бізнесі, який є рушійною силою розвитку держави. Бізнес складається із трьох складників – ідеї, гроші і люди. При чому, саме головне – люди. Не буде людей – не буде бізнесу. Не буде бізнесу – не буде економіки».

У форматі панельних дискусій педагогічні працівники обговорили нагальні питання, серед яких: ключові інновації в освіті, фінансування в сфері інклюзивної освіти, а також людський капітал, як чинник економічного добробуту Херсонщини.

За сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління Віталій Булюк вручив найкращим освітянам Херсонщини Почесні грамоти обласної ради:

Білокриницькій Олександрі Іванівні – завідувачу Вербівського дошкільного навчального закладу «Зірочка» Вербівської сільської ради Нижньосірогозького району Херсонської області;

Желуденку Павлу Сергійовичу – керівнику гуртків науково-технічного напряму від комунального закладу «Центр позашкільної освіти Білозерської районної ради Херсонської області» в Інгулецькій загальноосвітній школі I-III ступенів Білозерської районної ради Херсонської області;

Хайдаровій Ользі Іванівні – директору Олешківського професійного ліцею.