Владислав Мангер: «Наша країна – це наша сім’я». Херсон відзначив 100 років проголошення Української Народної Республіки

5 лет назад 0

З нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки біля погруддя Тараса Шевченка відбувся урочистий захід. До відзначення величного національного свята приєдналась заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.





Ще сто років тому різні політичні сили зрозуміли, що сила українського народу в єдності. Відкинувши свої особисті амбіції, вони виступили за об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, створивши єдину Українську Народну Республіку.











До цього закликає і голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер: «Наша країна – це наша сім’я. А що найголовніше в сім’ї? Пам’ятати, що ми – рідні. Так, ми всі різні, але ми завжди зможемо знайти спільну мову, щоб домовитись. Не можна забувати, що нам ніхто не допоможе, крім нас самих. Тільки те, що здатне нас об’єднати і залишити разом, гідне продовження» .






Дата 22 січня 1919 року стала визначальною для державотворення Незалежної України. Та попри це, боротьба України за незалежність продовжується і сьогодні. «Борітеся, поборете! / Вам Бог помагає; / за вас сила, за вас воля / і правда святая!», — слова Великого Кобзаря залишаються актуальними і по цей день. Тарас Шевченко перший з новочасних митців проголосив національно-державну ідею соборності та став охоронцем традицій українського народу. Тож, не дивно, що кожного року в День Соборності України до пам’ятника видатному сину українського народу підносять квіти.

Також з нагоди відзначення національного свята відбувся студентський флешмоб, у рамках якого на площі Свободи розгорнули державний прапор України, та урочистий концерт у Палаці молоді та студентів.