У 2022 році Україна планує засіяти 70% сільгоспугідь

2 года назад 0

За умови зменшення обсягу посівів держава все ж таки зможе забезпечити українців всією необхідною аграрною продукцією.

 

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, повідомляє "Укрінформ".

За словами чиновника, нині справджується найпесимістичніший сценарій уряду, адже вдається засіяти до 70% сільськогосподарських земель.

“Якщо території Чернігівської та Сумської областей, які мають величезні аграрні площі, розмінують найближчими тижнями, можливо, площа посівної зросте до 80%. Але, якщо подивитися, що ми плануємо засіяти 70%, то з них 30-40% буде для внутрішнього споживання. І також буде залишок для експорту”, – зазначив Тарас Висоцький.

Водночас перший заступник агроміністра не уточнив, яка на тепер ситуація з сільгоспугіддями у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, особливо там, де немає бойових дій.

Натомість за повідомленнями жителів тимчасово окупованого Генічеського району, у Новотроїцькій громаді селяни на власний страх і ризик частково розпочали посівну.

“Електро- та водопостачання у мешканців є, а от зрідженого газу немає. Працює "Новотроїцький маслосирзавод". Хліб печуть і розвозять населеними пунктами громади. Окупанти у діяльність аграріїв та підприємців поки не втручаються, спостерігають”, – коментують виданню “Бастіон.ТВ” ситуацію жителі Генічеського району.