У Чорнобаївській громаді пошкоджено багато будинків, відсутнє електропостачання, інтернет та телефонний зв’язок

2 года назад 0

Через постійні обстріли населені пункти Чорнобаївської громади зазнали численних пошкоджень, зруйновані будинки мирних жителів.

Як повідомили на сторінці Херсонської міської ради у Фейсбук, з посиланням на Чорнобаївську сільраду, наразі у більшості сіл немає електропостачання, телефонного зв'язку та інтернету. Відновити несправності не можуть фізично: 

“Місця пошкоджень заблоковані російськими військовими. Крім того, повністю заблоковане транспортне сполучення із селами Барвінок, Зелений Гай, Посад-Покровське, Солдатське, Копані, там встановлені блокпости. Будь-які спроби сільського голови проїзду до сіл, передачі гуманітарної допомоги та, навіть, пішого проходу були зупинені. Наразі, долаючи блокпости, ризикуючи життям, здійснюється проїзд до сіл Киселівка, Крутий Яр, Клапая, Благодатне, куди за можливістю та наявністю завозяться харчові продукти, медикаменти та інші необхідні товари, а звідти вивозяться охочих перебратися до Чорнобаївки та Херсона”.

З початку воєнного стану з навколишніх сіл вивезли понад 880 людей. Серед них маленькі діти, люди похилого віку, одинокі, що потребують допомоги. Значну кількість жителів Посад-Покровського евакуйовано в напрямку Миколаєва.

Разом з тим у громаді не припиняють допомагати людям, які залишились у своїх домівках. Сільська рада безкоштовно надає людям харчові продукти. Тільки у Чорнобаївці допомогу вже отримали понад 200 людей. Майже щодня поставки здійснюють до населених пунктів громади. Першочергово продовольством забезпечують осіб поважного віку, зокрема одиноких, людей з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені родини.