У Генічеському районі побудують вітроелектростанцію

6 лет назад 0

14 березня голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв провів зустріч з представником китайської компанії «SANY GROUP CO., LTD» паном Лі Вонг, президентом Всеукраїнської громадської організації «Українська вітроенергетична асоціація» Андрієм Конеченковим і представниками ДП «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова» Сергієм Федоровим і Дмитром Качуровським, повідомляє прес-служба ОДА.

Також на засіданні були присутні заступник голови обласної державної адміністрації Євген Рищук, голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов, представники профільних департаментів та інші.

Учасники заходу обговорили будівництво вітрової електричної станції на території Генічеського району поблизу села Новодмитрівка. Також визначили потенційні українські підприємства, що зможуть виготовляти комплектуючі для електростанції.

«Даний проект забезпечить створення нових робочих місць, а реєстрація компанії в Херсонській області дасть притік податкових надходжень – такою є основна умова співпраці. Енергетична безпека і перехід до альтернативної енергетики — наше стратегічне завдання у забезпеченні енергонезалежності України», — наголосив Андрій Гордєєв.

Крім того, він зазначив, що інвестор зобов’язується бути соціально відповідальним і брати активну участь у житті регіону.

Наприкінці представник компанії «SANY GROUP CO., LTD» пан Лі Вонг підсумував: «Дуже ефективна, конструктивна зустріч, на якій ми чітко визначили подальші кроки співпраці. Ми маємо високий рівень довіри до херсонської обласної влади, тому не зволікаємо з часом і вже приступаємо до роботи».

Чотирьохстороній меморандум про співпрацю сторони підпишуть разом з Першим віце-прем'єр-міністром України — Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим на початку квітня цього року.