У Херсоні 752 дитини чекає на зарахування у дитячі садки

6 лет назад 0

У цьому році 82 дошкільні заклади Херсонщини поповнило 2325 дітей, а у черзі на зарахування стоїть ще 752 дитини. Про це повідомили у міському Управлінні освіти.

«У кожному із 82 садочків перебір. Немає закладів з недобором дітей. Найбільший перебір 40% дітей по Дніпровському районі та на Таврійському районі – 25% дітей», — говорить начальник Управління освіти Ніконов.

Також Ніконов додав, що вони могли прийняти ще 300 дітей по програмі «Розвитку освіти», але у цьому році Херсонська міська рада не виділила кошти на фінансування додаткових дошкільних груп.

Наразі, аби віддати дитину до дитячого садку необхідно ставати в електрону чергу, без якої дитина не може бути зарахована до дитячого садку. Якщо ж людина не з‘являється протягом 10 днів від моменту зарахування то беруть наступного за чергою.

«Кожний садочок має електрону чергу, яка перебуває у вільному доступі та кожен охочий може побачити своє місце у черзі. Також батьки самі обирають дитячий садочок, прописка зовсім не грає ролі», — заявив Ніконов.

Що ж стосується фінансування, то цього року на ремонт садків було витрачено 3,483 млн грн, але ще необхідно 9,2 млн грн, аби підготувати дошкільні заклади освіти до опалювального сезону.

Автор: Антон Костюк