У Херсоні посилять контроль за торгівлею молоком та м’ясом на вулиці

2 года назад 0

У Херсоні посилять контроль за торгівлею молоком та м’ясом на вулиці, аби недопустити розповсюдження інфекційних захворювань. Сьогодні, 5 квітня, члени виконавчого комітету Херсонської міської ради проголосували за відповідне рішення одноголосно.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

Ліквідація осередків несанкціонованої торгівлі на території Херсонської МТГ, якісне покращення благоустрою міста, недопущення спалахів інфекційних захворювань – головна мета, що зазначається у пояснювальній записці до проєкту рішення.

Прийнятим рішенням заборонена торгівля будь-якою продукцією з рук на вулицях, зупинках, пішохідних доріжках, тротуарах, газонах, перехрестях, прилеглих ділянках до житлових будинків, з машин та інших невстановлених та спеціально необладнаних для цього місцях на території громади в період воєнного стану.

Заборона не стосується підприємців, які мають листи-погодження виконавчого органу міської ради на виносну торгівлю продуктами харчування та плодоовочевою продукцією власного виробництва, на місцях, визначених рішеннями виконавчого комітету міської ради.

У разі виявлення фактів торгівлі у невстановлених місцях, КП «Муніципальна варта» спільно з Інспекцією з контролю за благоустроєм міської ради та представником ринку складатимуть акти приймання-передачі продовольчих товарів на відповідне зберігання.

Після проведення санітарно-ветеринарної експертизи, товари повернуть для подальшої реалізації в установлених місцях.