У Херсоні відбувся «гіпсовий перформанс»

6 лет назад 0

Сьогодні під будівлею Херсонської облради відбувся «гіпсовий перформанс» — творча реакція активістів культурного центру «Kherson Art Hub» на рішення обласної влади про передачу в оренду территорії колишнього кінотеатру «Ілюзіон». Вона пройшла під гаслом «Зараз йде культура, йдемо ми, але гіпс залишається». До мітингарів жоден представник облради чи ОДА не вийшов.

«Ми намагалися за допомогою адвокаційних інструментів, підтримки Міністерства Культури, захистити «Ілюзіон». Але це все розбилося об «гіпс». Обласна рада виразила своє бажання заробити на оренді, але з відміною цілівого призначення будівлі», — каже організатор акції Леонід Єжуров.

Нагадаємо, що 16 березня цього року депутати Херсонської обласної ради прийняли рішення провести конкурс на право оренди территорії кінотеатру "Ілюзіон", у якому згодом перемогла фірма ТОВ «СТРОЙ-ГІПС».

«Гіпс — це досить небезпечний консіреген, який викликає тяжкі наслідки для організму людини. Культура — це життя. Вона дає людині все. Зараз там буде смерть, речі, які шкодять людині — ось що там буде», — заявив активіст Костянтин Капошилін.

Автор: Антон Костюк