У Івано-Франківську херсонські діти долають посттравму за допомогою новітніх технологій

1 год назад 0

Дітям з Маріуполя, Харкова та Херсона допомагають подолати психологічні травми в Івано-Франківську. Безплатну арттерапію вже відвідали 50 осіб. 

Про це повідомляє Obozrevatel ua.

Заняття проводить переселенка з Херсону, психологиня та викладачка Херсонського державного університету Катерина Кострікова. Вона займається з дітьми та дорослими, щоб допомогти їм адаптуватися до нових реалій. З дітьми жінка займається нейрографікою, а з їхніми мамами проводить ресурсні жіночі тренінги.

“Нейрографіка – є одним з ключових методів роботи. Це один з різновидів арттерапії, завдяки якому вирішуються психоемоційні проблеми людини. Підхід ґрунтується на нейрофізіології та підходить навіть маленьким дітям. До мене на заняття приходять також діти з Маріуполя, Харкову, Херсону, з Івано-Франківську. Всі вони переживають стрес через війну. Ми малювали з ними творче дерево за допомогою нейрографіки. Таке малювання допомагає дітям проявити свої бажання, усвідомити потреби та досягнути внутрішнього спокою. Нейрографіка – універсальний метод, він підходить усім. Вона дуже ефективна в стані емоційної напруги, психічного дисбалансу, депресії, при посттравматичному синдромі", – розповіла Катерина. 

Нагадаємо, що через постійні обстріли та агресію військ рф в Херсоні, евакуювали ігуан, променистих та зірчастих черепах, які зараз перебувають у екопарку під Полтавою.