У жителя Берислава правоохоронці вилучили 85 кущів конопель: виявився фігурантом справи про незаконний обіг зброї

9 месяцев назад 0

Оперативники Бериславського районного відділу поліції отримали інформацію про те, що житель районного центру можливо вирощує коноплі. Учора правоохоронці провели санкціонований обшук на території домоволодіння 41-річного чоловіка. На присадибній ділянці вони виявили 85 кущів наркотичної рослини та готову до вживання речовину. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Зазначається, що заборонені рослини ретельно доглядалися: до них було підведено крапельне зрошування та удобрювався ґрунт.

Також у будинку правоохоронці виявили гілки, які просушувалися для подальшого перероблення, а в господарському приміщенні пакунок із готовою до вживання речовиною вагою близько 100 грамів.

“Власник насаджень пояснив, що вирощував усе це для власного вживання. Поліціянти перевіряють чоловіка на можливу причетність до збуту наркотиків. Усе виявлене вилучено та направлено на експертизу. Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снодійного маку чи конопель» ККУ”, – йдеться в дописі.

Зокрема, поліціянти встановили, що громадянин уже притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Наразі він є ще фігурантом кримінального провадження за фактом незаконного обігу зброї. 

Раніше ми писали, що правоохоронці вилучили у 70-річного жителя села Червоний Маяк 173 кущі конопель заввишки від одного до двох метрів.

На присадибній ділянці житель селища Комишани зростив понад 100 кущів конопель. За незаконне вирощування наркотичних рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.