У поліції показали, як рятували літню жінку з-під завалів будинку після авіаудару в Бериславі. ВІДЕО»/>

4 месяца назад 0

Поліція Херсонської області показала, як сусіди та правоохоронці рятували з-під завалів будинку літню жінку після російського авіаудару по Бериславу 13 січня. 

Жінка перебувала на другому поверсі та з прогалини зруйнованого балкона махала рукою, щоб її помітили. Спуститися самостійно літня жінка не могла, замість сходів були руїни.  

На допомогу правоохоронцям прибігли місцеві жителі. Разом вони розбирали завали з каміння та будівельних конструкцій, щоб дістатися до жінки. Поки тривав розбір завалів, швидко відшукали троси та драбину.

"Коли поліціянти дісталися другого поверху, то закріпили потерпілу тросами і обережно спустили згори. Попри шоковий стан, жінка трималася бадьоро, дякувала правоохоронцям і небайдужим людям за порятунок", — написали поліціянти.

Загалом російські війська скинули кілька керованих бомб по Бериславу. Пошкоджені 10 житлових будинків, які вже не придатні для проживання.

Раніше влада повдіомила, що 12 січня, близько 23:00, російські військові обстріляли Берислав. Поцілили в житлову зону. Під завалами багатоповерхівки опинилася 71-річна жінка. Медики надали їй допомогу.

За 12 січня російська армія 71 раз обстріляла правобережжя Херсонщини. Вона атакувала 424 снарядами з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, безпілотників, авіації. Через російську агресію дві людини загинули.