У рамках херсонської «Мельпомени Таврії» відбудеть виставка робіт Світлани Леонтьєвої

6 лет назад 0

17 травня у приміщенні театру-кафе Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру відбулась прес-конференція з нагоди відкриття ХХ Міжнародного театрального фестивалю. Урочисте відкриття прикрасить традиційна Карнавальна хода на площі Свободи в Херсоні.

Під час прес-конференції художній керівник театру Олександр Книга наголосив, що цьогорічна «Мельпомена» особлива: їй вже виповнилось 20 років, вона доросла, а тому народила двійко послідовників — театральний фестиваль у Миколаєві та фестиваль театрів ляльок.

«Наше місто взагалі особливе, – наголосив пан Олександр. – Якщо в усьому світі песимісти плачуться в жилетку, то в Херсоні – в декольте».

На гумористичній та мажорній ноті проходила вся прес-конференція: відчувалась радість і гордість за те, що херсонський фестиваль підкорює не лише всю Україну, а й Європу.

Також на прес-конференції журналістам представили персональну виставку картин відомої української журналістки та кількарічного члена журі фестивалю «Мельпомена Таврії» Світлани Леонтьєвої. Виставка має назву «ВсеСвіт…». Насолодитись нею можна на другому поверсі театру. Роботи експонувались у посольствах України в Греії та Об’єднаних Арабських Еміратах, а також в італійському місті Барі. Наразі картини пані Світлани прикрашають приватні колекції у Берліні, Монреалі, Афінах, Астані, Києві, Харкові, Одесі.

Євгенія Вірлич