Євген Рищук намагається врятувати свою доньку та уникнути викрадення

2 года назад 0

Олешківський міський голова Євген Рищук наразі намагається переправити доньку Лоліту у Польщу.

У своєму відеозверненні до громади очільник міста пояснює, що залишати дитину вдома й самому перебувати безпосередньо на робочому місці стало небезпечним.

Адже минулого тижня російські військові зламали двері його будинку й влаштували обшук. А вчора ввечері Євгена Рищука попередили, що його теж можуть викрасти.

Хтось може почати говорити, що я сволота, втік. Але я вважаю, що мертвий мер, або мер, що сидить у підвалі — толку великого вже не принесе. Зважаючи на те, що у нас відбувається в області, що відбуваються з іншими мерами — у нас залишилися одиниці, яких або не зачепили, або відпустили. Й невідомо, що “там” відбувалося. Останнім у нас Михайла Івановича Бурака (голову Бехтерської громади) забрали, поламали всі ребра та поклали до лікарні. Тобто, ситуація неоднозначна. І я точно знаю, що рано чи пізно “хтось” мене змусить прийняти ту чи іншу сторону.

Євген Рищук вже виїхав за межі Херсонської області й планує довезти дитину до кордону, а далі вже вирішувати, як і де зупинитися. Але “кидати” громаду не збирається:

У місті все працює, робота налагоджена. Сьогодні у нас графік вивезення сміття вже виставлено на моїй сторінці. ДСНС, дякую хлопцям, сітку нам привезли світлозахисну, обтягуємо мішки з піском (навколо трансформаторної станції). Дякуємо хлопцям із Підстепового, вони там і газову станцію обклали. Тримаємо на контролі проблема з електрикою у селі Пролетарка. Заступники мої: Валентина Свистухіна, Віктор Сирота, Олег Баранов та Марина Акімова (комунальне підприємство) – на місці. Гроші на зарплати комунальникам пішли. Тобто, усі працюємо, і я в тому числі. Я на зв'язку. Так само пишіть і дзвоніть мені, як це було і вчора. Я – у роботі, — підкреслив Олешківський міський голова.