Український художник створив піксельний малюнок на тему звільнення Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

Український художник з ніком в інстаграмі Вітер Степовий створив піксельний малюнок на тему звільнення Херсонщини. На ньому автор зобразив морського піхотинця й річку Дніпро. На зображенні є напис: “Кринки. Морська піхота”.

"Вільний світ переможе комунізм за допомогою Господа та кількох піхотинців", – так підписав автор свій новий арт про морських піхотинців.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте у грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини. 16 грудня у New York Times опублікували інтерв'ю з кілька українськими морпіхами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.

Також українські спецпризначенці розповіли американському виданню ABC News, як встановлювали контроль над плацдармами на лівобережжі Херсонщини. П'ять місяців знадобилося спецпризначенцям, аби забезпечити переправу на лівий берег Дніпра.