Уночі армія РФ атакувала Херсон дронами. Поранені четверо дітей»/>

4 месяца назад 0

19 грудня близько 22:00 збройні сили РФ обстріляли Херсон безпілотниками. Через це отримали поранення девʼять містян, серед яких четверо дітей.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Херсонська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомляє ХМВА, окрім атаки дронів, одночасно вівся вогонь із РСЗВ з окупованого лівобережжя. Били здебільшого по житлових кварталах у Корабельному районі, центрі міста. 

За даними голови ХОВА Олександра Прокудіна, поранення дістали  28-річна жінка та троє її доньок, яким 2, 4 та 9 років. Їх ушпиталили.

За інформацією голови ХМВА Романа Мрочка, п'ять інших поранених (дитина 13 років та чотири дорослих) від шпиталізації відмовились.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував, що на Херсонщині через атаку російських дронів зруйновані три багатоквартирні будинки, освітні та медичний заклади. Пошкоджені шість автомобілів та складські будівлі, зокрема поштового оператора. Пізніше російські військові атакували села Херсонського району. Загасили пожежі у приватному будинку та професійно-технічному училищі.

З 24 лютого 2022 року по цей час органи прокуратури розпочали понад 17 тисяч кримінальних проваджень щодо вчинення понад 20 тисяч воєнних злочинів у Херсонської області.

Серед воєнних злочинів і загибель та поранення цивільних через обстріли. Кількість воєнних злочинів військових РФ на Херсонщині постійно збільшується, адже вони продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру й житлові будинки.