Упродовж 5 днів горить найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку

9 месяцев назад 0

Упродовж 5 днів горить найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку, яка є зоною абсолютної заповідності, де обмежене відвідування людей. 

Про це повідомляє Українська Природоохоронна Група – UNCG.

“Тут зосереджена основна частина всіх степових екосистем острова (решта території в різній мірі заболочена або періодично підтоплюється) та популяції всіх рідкісних степових тварин, які є на острові”, – йдеться в дописі.

Також концентрується найбільша кількість копитних, що мешкають на Джарилгачі. 

Фото Української Природоохоронної Групи

Саме ця ділянка отримала охоронний статус як заказник ще в 1974 році, за 35 років до створення національного парку. 

“Без сумніву, пожежа, яку ніхто навіть не намагається загасити, принесе колосальні втрати біорізноманіттю острова”, – зазначає природоохоронна група.

З перших днів повномасштабного вторгнення Джарилгач перебуває в окупації. Забезпечити його збереження спеціальна адміністрація національного парку не може. 

Нагадуємо, військові РФ з’єднали острів Джарилгач із тимчасово окупованою материковою частиною Херсонської області в районі Лазурного. Вони засипали переправу до острова піском. Також на острові окупанти розгорнули полігони для відновлення та підготовки. На Джарилгачі місцеві жителі постійно чують постріли та вибухи.