З 29 березня проїзд у електротранспорті Херсону коштуватиме 6 гривень

2 года назад 0

МКП «Херсонелектротранс» вимушений повернутися до оплачуваного проїзду з 29 березня. Згідно раніше прийнятого виконкомом Херсонської міської ради рішення, проїзд у тролейбусі становитиме 6 грн.

Про це повідомляє Херсонська міська рада з посиланням на керівництво підприємства.

Зазначається, що у час атаки рашистів на місто та прориву його оборони, тролейбуси продовжували свою роботу, перевозячи містян безкоштовно у всі куточки Херсона. Працівники підприємства змушені були добиратися до своїх робочих місць пішки, аби не залишити місто без пасажирських перевезень. Декілька діб велися роботи з відновлення контактних тролейбусних ліній, люди працювали на межі своїх можливостей. Незважаючи на все, ризикуючи власним життям, фахівці МКП «Херсонелектротранс» виходили та продовжують виходити на лінії.

Водночас повідомляється, що резерви підприємства за час безкоштовної роботи  вичерпані. Це не дозволяє виплати заробітну плату працівникам, сплатити за використану електроенергію, надалі забезпечувати обслуговування контактних ліній та машин.

Зважаючи на це, та з метою недопущення повної зупинки роботи тролейбусного перевезення, керівник МКП «Херсонелектротранс» Ігор Житченко звертається до херсонців з проханням поставитися з розумінням до прийнятого рішення щодо відновлення оплачуваного проїзду з 29 березня 2022 року. Згідно раніше прийнятого виконкомом Херсонської міської ради рішення, проїзд у тролейбусі становитиме 6 грн.

«Підприємство зможе працювати надалі лише у разі повернення плати за проїзд. Ми працюємо для Вас, любі херсонці. Крім цього, запевняємо, що право на пільгове перевезення зберігається, але при наданні відповідних документів», – зазначив Ігор Житченко.