З Херсонщини евакуювали 250 дітей із їхніми родинами

7 месяцев назад 0

На Херсонщині з 34 населених пунктів, які підпадають під обов'язкову евакуацію, вивезли 250 дітей із їхніми родинами. Ще приблизно 1 тисяча 200 дітей залишаються там.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, інформує Суспільне.

За його словами, всього безплатною евакуацією скористалися близько 20 тисяч людей, але багато й повернулися.

"За динамікою, навесні в Херсоні перебували 60 тисяч населення, зараз 72 тисячі. Ми щодня публікуємо інформацію щодо безплатної евакуації. Тут не працює повітряна тривога, як в інших регіонах, і не можемо попередити про "приліт" снарядів. Обов'язкова евакуація не означає примусова, і ми можемо тільки вмовляти", — говорить Толоконніков.

Також, керівник пресофісу нагадав номер гарячої лінії, 0-800-101-102, за якою організують евакуацію.

"Ми безплатно організовуємо виїзд із населеного пункту, а потім із Херсона — потягом або автотранспортом, якщо це переїзд територією Херсонської області в більш безпечні населені пункти. Людина отримує допомогу від держави як внутрішньо переміщена особа, також може подати заявки в міжнародні організації на виплати, на допомогу з орендою тощо", — повідомив Толоконніков.

Нагадаємо, що Рада оборони області вирішила додати Станіслав, Широку Балку та Олександрівку до переліку населених пунктів для обов’язкової евакуації родин із дітьми. 

У Херсоні поліціянти евакуювали з мікрорайону Корабел жінку з 13-річним сином. Також працівники поліції, спільно з волонтерами, евакуювали родину з двома дітьми з Антонівки – селища біля Херсона, яке часто потерпає від російських обстрілів.