За добу працівники поліції допомогли 40 жертвам домашнього насильства

4 года назад 0

Лише за добу на території Херсонської області жертвами домашнього насильства стали 40 жінок та дітей. Працівники поліції відреагували на всі виклики, надали допомогу постраждалим, а на домашніх кривдників склали адміністративні протоколи та винесли термінові заборонні приписи. А з початку року працівники поліції помістили у Кризовий центр для постраждалих від домашнього насильства 15 жінок. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В Херсоні по допомогу до поліції звернулася 74-річна жінка. Вона розповіла, що 50-річний син виганяє її з дому, ображає нецензурною лайкою та погрожує побити. За місцем проживання родини виїхали працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Поліцейські встановили, що чоловік, на якого раніше складали адмінпротокол про насильство у відношенні матері і винесли терміновий заборонний припис, порушив заборону. Він мав покинути місце проживання на певний час та йому було заборонено у будь-який спосіб спілкуватися з мамою. Але чоловік знов повернуся додому і став виганяти матір на вулицю. Правоохоронці повторно склали у відношенні агресивного чоловіка адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» КУпАП. З громадянином поліцейські провели профілактичну бесіду і він залишив місце проживання матері.

Ще одна херсонка постраждала від дій чоловіка. 44-річна жінка зателефонувала на лінію «102» і повідомила, що її 43-річний чоловік кидається на неї з кулаками, намагається побити та висловлюється у її адресу нецензурними словами. Свідком конфлікту стала 7-річна донька пари. Дитина намагалася захистити матір, але батько накричав на дівчинку і погрожував вдарити. Поліцейські мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП склали у відношенні чоловіка адміністративний протокол. Зважаючи на його агресивну поведінку та загрозу здоров’ю матері і дитини, поліцейські винесли чоловіку терміновий заборонний припис, який зобов’язує громадянина негайно залишити місце проживання та забороняє йому спілкуватися з родиною. Поліцейські прослідкували, поки чоловік не піде з дому, після чого залишили жінці номери телефонів служб, де вона може отримати юридичну та психологічну допомогу.

Як повідомив координатор мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП Віталій Сайфутдінов, з початку року в Херсонській області жертвами домашніх кривдників стали понад 800 жінок. 73 дитини, які постраждали від власних батьків, самі зверталися до поліції по допомогу.

Поліція закликає громадян не замовчувати факти домашнього насильства. Якщо цю проблему не вирішити, то все може повторитися або завершитися трагедією. У випадку вчинення будь-якого прояву насильства не зволікайте, телефонуйте на «102» та отримайте допомогу!