Заправляли російські танки: СБУ повідомила про підозру нафтотрейдерам із Херсона»/>

5 месяцев назад 0

За матеріалами Служби безпеки та Національної поліції заочну підозру отримали керівники Херсонської компанії-нафтотрейдера, які допомагали встановлювати окупаційний режим на захопленій частині півдня України. 

Про це йдеться на сторінці відомства.

За даними слідства, директор і бухгалтер цієї фірми пішли на співпрацю з ФСБ РФ на початку повномасштабного вторгнення. 

Правоохоронці стверджують, що за підтримки спецслужб підозрювані налагодили гуртове постачання дизпалива та бензину з окупованого Криму. Після доставлення палива до власної автозаправки в Херсоні, нафтотрейдери заправляли російську військову техніку, у тому числі їхні танки та бронемашини, які воювали на південному фронті.

“У такий спосіб чоловік та жінка поставили окупаційним військам понад 300 тонн пального на понад 20 млн гривень”, – йдеться в дописі.

За інформацією СБУ, підозрювані перереєстрували власну компанію за російським законодавством та відкрили рублеві рахунки в одному з банків РФ.

Крім того, вони чинили тиск на працівників підприємства, змушуючи їх отримувати російські паспорти. У разі відмови – погрожували звільненням та «відповідною заявою» до каральних органів РФ.

Під час звільнення Херсона директор і бухгалтер втекли на окуповану частину регіону, пишуть у відомстві.

“При обшуках на підприємстві виявлено комп’ютери, бухгалтерські документи та чорнові записи, які підтверджують злочини фігурантів”, – інформують правоохоронці.

Фото зі сторінки Херсонської обласної прокуратури

У державній зраді підозрюється депутат Іванівської селищної ради Генічеського  району Валерій Щербань, який надавав техніку військовим РФ.