Зі села Борозенської громади на Херсонщині російські окупанти вивезли всіх мешканців – начальниця громади»/>

4 месяца назад 0

Зі села Дмитренка Борозенської громади на Херсонщині під час окупації російські військові насильно вивезли всіх мешканців. Зараз там ніхто не проживає.

Про це в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань розповіла начальниця Борозенської сільської військової адміністрації Альона Охрімовська.

За її словами, під час окупації села у 2022 році російські військові завантажили всіх людей у трактор із возом, вивезли за село і сказали: “Йдіть куди хочете”.

“Спочатку окупанти особливо не чіпали мешканців Дмитренка, а потім наказали їм виїжджати. Здебільшого люди перебралися до сусіднього села Чарівне. Місцеві розселили їх, кого в себе, когось у порожніх будинках. Дехто там живе й по сьогодні. Самі ж окупанти після цього розселилися в селі, пограбували його і вели там бойові дії”, – повідомила Альона Охрімовська.

Село Дмитренка розташоване майже за 40 кілометрів від Борозенського – центру громади. До окупації в ньому було зареєстровано 38 людей. До села ведуть лише майже непроїзні польові дороги. Через це керівництву сільської військової адміністрації досі невідома кількість зруйнованих або пошкоджених там будинків.

“Будинки там або пошкоджені, або зруйновані. Не знаю, чи відродиться взагалі це село”, – сказала Альона Охрімовська виданню. 

13 травня 2023 року Херсонська ОВА повідомила про відновлення електропостачання в селі Дмитренка Борозенської громади. За інформацією ХОВА, енергетики подали напругу до села й під’єднали до мережі 14 місцевих абонентів.

Під час польових робіт на Херсонщині 10 травня поблизу села Дмитренка тракторист підірвався на російській міні.