Зроблено ще один крок до створення Південного центру променевої терапії

5 лет назад 0

На сесії Херсонської обласної ради підтримано питання, яке «ховається» за складною назвою – про умови реалізації проєкту у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Херсонщина вперше включена до цієї програми Європейського інвестиційного банку як область, що межує з окупованим Кримом.

Йдеться про отримання Херсонським обласним онкологічним диспансером цільової субвенції з державного бюджету у розмірі 27 мільйонів 90 тисяч гривень на придбання обладнання для радіологічного відділення. Це безповоротня допомога Європейського інвестиційного банку.

Депутати погодили текст п’ятисторонньої Угоди між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад та територій України, Херсонською обласною радою, Департаментом охорони здоров’я Херсонської ОДА, КНП «Херсонський обласний онкологічний диспансер», де описані умови отримання коштів на придбання обладнання, визначено розпорядника коштів – Департамент охорони здоров’я ОДА, та кінцевого бенефіціара – КНП «Херсонський обласний онкологічний диспансер».

Також Херсонська обласна рада передбачила необхідне співфінансування з обласного бюджету на придбання обладнання на 2019 рік у розмірі 558, 395 тисяч гривень, та на 2020 рік – 5,4 мільйони гривень.

Загальна вартість проєкту з придбання обладнання – 32 мільйони 508 тисяч гривень, завдяки яким буде придбано гаматерапевтичний апарат для брахітерапії, комп’ютерний томограф для планування лікування хворих та проведені ремонтні роботи для встановлення обладнання.