ЗСУ знищили 33 окупантів, три їхні човни та три великокаліберні гармати, — Наталія Гуменюк

9 месяцев назад 0

Минулої доби, 17 серпня, Сили оборони на лівобережжі Херсонщини знищили 33 військових РФ, три човни, якими вони намагались маневрувати між островами, та три великокаліберні гармати, якими армія РФ била по Бериславському напрямку.

Про це заявила в марафоні "Суспільне. Спротив" керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк, інформує Суспільне.

За її словами, за добу кількість обстрілів Херсонської області суттєво знизилась. Це завдяки роботі Сил оборони, які намагаються ускладнити логістику російської армії та знищити її пункти боєпостачання.

"Наше завдання — зупинити їх зовсім. Тому ми продовжуємо працювати, аби відкинути ворога на 30 кілометрів. Поки ця смуга всього кілька кілометрів. Ми хочемо їх відкинути до найдальшого оборонного рубежу", — сказала Гуменюк.

 Також Гуменюк повідомила, що російська армія має немалий запас снарядів, який зосереджений на материковій частині лівобережжя.

"Але основний запас вони постачають з кримського півострова. І ось тут логістика ускладнена й уповільнена, тому що функціонує одна траса для цього вантажу — М-17 через Армянськ. А мости на чонгарському і генічеському напрямку, які вони намагаються полагодити й облаштувати там альтернативні понтонні переправи, вони не можуть поки використовувати для великих вантажів", — сказала Гуменюк.

Раніше Наталія Гуменюк під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомляла, що на окупованій частині Херсонської області колаборанти знищують документи або вивозять їх разом із родичами. За її словами, зараз окупанти ділять місцевий бюджет, адже усвідомлюють, що всі гроші, які виділяються на оборону будуть “зариті в землю”.

Також у Генштабі інформували, що російські окупанти посилили фільтраційні заходи на тимчасово окупованій території Херсонської області. Вони заборонили цивільним переміщатися між Голою Пристанню та Кінбурнською косою.