Звернулися до правоохоронців: Толоконніков про удар по Чорнобаївці

5 месяцев назад 0

Представники Херсонської ОВА звернулися до правоохоронців у переддень обстрілу щодо опублікованого допису Чорнобаївської сільської ради із часом і місцем поховання військового.

Про це повідомив в ефірі Радіо.Свобода речник ХОВА Олександр Толоконніков.

Речник зазначив, що голова ОВА дав письмове доручення голові Херсонського району – Михайлу Линецькому, ще до обстрілу, щоб він провів службове розслідування щодо цього випадку в Чорнобаївській сільській раді.

“І наступного дня, 23 листопада, як підтвердження того, що таке не можна робити, був обстріл Чорнобаївки. У тому числі повідомлені правоохоронні органи, прокуратура, СБУ щодо цього випадку», – розповів Толоконніков.

Також він додав, що обстріляли не те місце, де мав пройти похорон. У ХОВА не можуть точно стверджувати, чи пов’язана публікація анонсу прощання з атакою сил РФ, проте й не відкидають такої версії.

«Тому, що це логічно, у публікації був вказаний час 12:00, а о 12:15 – почався обстріл. Ми не можемо не бачити очевидного», – сказав речник.

Нагадуємо, 23 листопада, російські війська артилерією обстріляли Чорнобаївку на Херсонщині. Через це загинуло три людини. Пʼятеро людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.