Цензура “слуг народу”: Борислав Береза заявив про припинення співпраці з телеканалом нардепа Ковальова 

2 года назад 0

Ведучій та автор програми журналістських розслідувань “Засланці” на “4 каналі” Борислав Береза заявив про припинення співпраці з телеканалом, який належить народному депутату від “Слуги народу” Олексію Ковальову. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережах. 

За словами Берези, причиною припинення співпраці стало цензурування програм з боку “слуг народу”, Ковальова та Офісу Президента. 

Цього тижня з ефіру в авральному режимі було знято програму “Засланці” про аферу Зеленського із запуском державного авіаперевізника. Береза зазначив, що вихід програми відмінили за вказівкою саме Олексія Ковальова. 

“Латентний конфлікт почався ще тиждень тому, коли керівництво каналу вирішило цензурувати мою програму про будівництво медіа-імперії Зеленського. В тому варіанті, який вийшов в ефірі 4-го, було вирізано фрагмент про придбання цього телеканалу тим самим “слугою народа” Ковальовим. Ми відмовилися плазувати перед новим власником і на каналі моєї програми «Засланці» в YouTube вийшла повна версія, без купюр. А ще я попросив, щоб мені офіційно пояснили, чому без згоди зі мною із програми вирізали уривок? У відповідь – тиша”, – пише Борислав Береза. 

Цього тижня з ефіру в авральному режимі було знято програму “Засланці” про аферу Зеленського із запуском державного авіаперевізника. Береза зазначив, що вихід програми відмінили за вказівкою саме Олексія Ковальова. 

“Не важливо, що каже Ковальов, вже зрозуміло, що канал купив Офіс президента через підставну особу. І саме Офіс президента хоче прибрати з ефіру 4-го канала всю критику та ганебні факти діяльності Зеленського, Ермака та #монозброду. І коли вони побачили програму де показана афера, яку протягує Зеленський разом з Коломойським, то в ОП вирішили закінчити грати у демократію та смачно харкнути в бік свободи слова”, – заявив Береза. 

Сам Олексій Ковальов прокоментував ситуацію зі зняттям програми “Засланці” з ефіру “4 каналу”. За його словами, був висновок юристів, які запевнили, що викладені в програмі факти не відповідають дійсності. 

“Ознайомившись зі змістом, юристи запевнили, що викладені в програмі факти є такими, що не відповідають дійсності та спрямовані на дискредитацію органів державної влади та дестабілізацію ситуації в країні”, – заявив Ковальов. 

Однак, які саме факти є недостовірними, Ковальов не зазначає. Варто зазначити, що випуск програми “Засланці” про державного авіаперевізника було оприлюднено на Youtube.