Цинічна брехня і печерний сексизм: окупаційна преса “тримає марку”

9 месяцев назад 0

В останніх № 27 і № 28 окупаційна «Надднепрянская правда» знову продемонструвала, що правди на Ті сторінках годі й шукати.

Так, у № 28 агітка друкує відповіді путіна на прес-конференції, присвяченій закінченню російсько-африканського саміту. Відповідаючи на африканську ініціативу щодо урегулювання війни в Україні, зокрема, щодо пункту «припинення вогню», російський фюрер сказав: «Але українська армія наступає, вона ж у атаці, що називається, реалізує великомасштабний стратегічний наступ. Ми ж не можемо припинити вогонь, коли на нас наступають».

У статі «Вимираюча Україна» агітка вкотре повторює тезу про те, що «українці помирають за інтереси Заходу». Матеріал «Який пан без холопа?» цілком присвячено нашому союзнику Польщі, точніше, «відомій» лише роспропагандистам майбутній «польській окупації західних регіонів України». «Оскільки часи все ж змінились, про повне відродження Речі Посполитої мова не йде — така держава просто перестане бути польською, адже право голосу жителям нових територій доведеться надати», — пишуть «знавці», які «частині України, яка потрапить у склад нової конфедерації» прогнозують роль «колонії». «Тому Варшава нині активно намагається отримати згоду США на цю авантюру, боячись, що скоро прибирати до рук буде нічого», — пишуть невідомі автори. І запевняють, що навіть Президент України на це згоден, бо «йому місце польського гауляйтера вже пообіцяли».

Крім цинічної брехні, у агітці багато жахливих для нормальної людини сексистських тверджень. Наприклад, описуючи побут XVI століття, пропагандисти вказують: «Пан мав повне право вбити свого холопа, що часто і ставалась внаслідок поганого настрою польського пана». Останній міг бути у силу різних причин, одна з яких — «сусідня панночка не дала»…

Жах, скажете? Тоді ось вам приклад сексизму, змішаного з нацизмом. Про шлюби українок за кордоном пропагандисти пишуть: «Українки готові на старого, п’яницю, і навіть просто «козла», як деякі жінки відкрито характеризують своїх європейських чоловіків. При цьому вони вважають, що «життя вдалось» і навіть пропонують своїм подругам у якості «партії» друзів чоловіка тієї ж «якості»…

Що не кажіть, а таку «пресу» просто необхідно використовувати у медицині. І не лише у психіатрії. А, наприклад, при лікуванні органів травної системи, коли треба викликати блювотний рефлекс.

Борис ВИНОГРАДОВ,