Херсонська МВА відібрала ринок на проспекті Святих Кирила та Мефодія у структур екс-депутата Больбота

4 месяца назад 0

"З метою недопущення суспільного резонансу та припинення можливих незаконних грошових поборів обслуговуючим кооперативом "Комунальний ринок" на проспекті Святих Кирила та Мефодія, у якого закінчився термін договору оренди землі під ринковим містечком, який раніше контролювався громадянином Б., мною було прийнято рішення про передачу у постійне користування даної земельної ділянки КП "Сервіс Опт" Херсонської міської ради", — вказується у повідомленні Херсонської МВА.

Також зазначається, що рішення прийняте з метою недопущення незаконних поборів, ухилення від сплати податків та поповнення місцевого бюджету. Тепер кошти від оренди торгового місця будуть надходити до  бюджету громади.

Усім зацікавленим особам для узгодження договірних відносин на цьому ринку прохання звертатися до керівництва комунального підприємства «Сервіс Опт» за телефоном: 066 41 60 205 з метою заключення договорів оренди.

У повідомленні не вказується про якого саме громадянина Б. йдеться, але вочевидь це колишній депутат Херсонської міської ради Дмитро Больбот. Бо саме він був фактичним власником кооператива "Комунальний ринок". раніше відносно діяльності цього кооператива херсонські правоохоронці неодноразово проводили перевірки.

Також відзначимо, щодо Дмитра Больбота правоохоронці ухвалили проведення спеціального розслідування. Про це можна дізнатись на сайті Офісу Генпрокурора України.

За їхніми даними Больбот у 2022 році, але не пізніше 13.03.2022 (більш точна дата під час досудового розслідування не встановлена), перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Херсон, добровільно погодився діяти під керівництвом та за вказівками окупаційної влади РФ, підтримуючи рішення і дії окупаційної адміністрації держави-агресора, здійснив добровільний збір та передачу матеріальних ресурсів представникам держави-агресора та окупаційній адміністрації держави-агресора за наступних обставин.

Крім того, Служба безпеки України повідомляла, що завершує розслідування проти колишнього депутата Херсонської міської ради Дмитра Больбота.

Наразі багаторічний херсонський депутат перебуває або за межами України, або на непідконтрольній Україні території.