Хвороблива фантазія пропагандистів продукує новій фейки про Херсон

2 месяца назад 0

«У місті Херсон відбувається люте беззаконня з боку співробітників СБУ,  — пише про життя у «паралельному світі» окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации». — Як говорять жителі, шерстять все і всіх. Квартири, будинки, ринки і магазини. На блокпостах також особливий контроль. Забирають масово чоловіків. Куди везуть, на яких підставах, поки не зрозуміло, але, як говориться у багатьох повідомленнях, йде пошук сепаратистів чи партизанів».

Брехуни навіть вигадали історію про 16-річного херсонця — інваліда з дитинства і його 47-річного батька з хворим серцем, яких «викрало» те саме СБУ. Хоча вигадувати такі історії пропагандистам не вперше. Здавалося б, вже давно мають закінчитись для них сюжети — та де там! Ось кілька нових. «Громадянка Демченко Н.В. просить вжити заходи проти протиправних дій українських військових, які обікрали її будинок — забрали меблі, газову плиту, мікрохвильовку, кухонний гарнітур і особисті речі, які повантажили у військові вантажівки, а потім зникли у невідомому напрямку» . «Невідомий чоловік у військовій формі розбився на смерть у результаті падіння з даху будинку, де могли бути і інші військові, так як за декілька хвилин до падіння звідти було чути гучні звуки і з’ясування якогось конфлікту». «Двоє військовослужбовців ЗСУ проникли в аптеку № 15 за адресою: вулиця Маяковського-4, і здійснили крадіжку медикаментів на суму 45000 гривень» . «Насильницькими діями військовослужбовці ЗСУ забрали чоловіка Олександри Степанівни К. Дмитра Анатолійовича К., 1977 р. н., інваліда 3 групи, посадили у пікап і відвезли у невідомому напрямку».

«На Центральному ринку троє озброєних чоловіків у формі без пояснення причин забрали громадянина літнього віку (приблизно років 70), який був продавцем фруктів і овочів. Посадивши його у свій автомобіль, вони зникли у невідомому напрямку». «О 9.00 двоє невідомих у військовій формі ЗСУ підійшли до припаркованої біля будинку Олени Василівни Т. машини Тойота Каріна, яка належала її чоловіку Миколі Тихоновичу Т, 1973 р. н., і вигнали жінку з машини, а чоловіка скрутили і посадили на заднє сидіння, після чого зникли у невідомому напрямку».

Пропагандисти, мабуть, і самі лякаються, коли таке вигадують. До речі, кожну з таких «новин» на каналі, судячи з переглядів, щодня читають мінімум 15 тисяч інтернет-користувачів.

Богдан СТРАЖАК,